Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
N. Lauda: Η Mercedes δεν θα επιταχύνει την εξέλιξη των κινητήρων

N. Lauda: Η Mercedes δεν θα επιταχύνει την εξέλιξη των κινητήρων

H απειλή της Ferrari δεν πρόκειται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της Mercedes σε σχέση με την αναβάθμιση των κινητήρων δηλώνει ο N. Lauda στον ιταλικό Τύπο.

Πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμα εξέλιξης της υβριδικής μονάδας ισχύος πρόκειται να παραμείνει η Mercedes AMG Petronas, παρά το γεγονός ότι η Ferrari δείχνει να έχει ήδη καλύψει την απόσταση που τη χώριζε από τα «ασημένια βέλη», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο N. Lauda από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της γερμανικής ομάδας.

«Δεν πρόκειται να φέρουμε νέους κινητήρες σύντομα, βρισκόμαστε μόλις στον τέταρτο αγώνα. Αυτό που μπορεί να δείχνει ως μειονέκτημα σήμερα θα μετατραπεί σε ευκαιρία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος».

«Το σωστό είναι να μην αλλάξουμε το αρχικό μας χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιο στη Βαρκελώνη», δήλωσε ο N. Lauda, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αεροδυναμική αναβάθμιση της W06 στον πρώτο αγώνα της σεζόν που θα πραγματοποιηθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, προσθέτοντας ότι η βελτίωση που εμφανίζει η Ferrari δεν αποτελεί έκπληξη για εκείνον.

«Η αλήθεια είναι ότι στη F1 βρίσκεσαι πάντα υπό πίεση. Αφύσικη ήταν η περσινή σεζόν και όχι η φετινή, πότε δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα παραμείνουμε απόλυτα κυρίαρχοι».

«Δεν με εξέπληξε καθόλου, καθώς η ανάκαμψή τους έχει τις βάσεις στην περσινή σεζόν, στην καλή δουλεία που έκανε ο James Allison στην αναδιοργάνωση της ομάδας».

Επίσης, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της γερμανικής ομάδας δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την πίστη του στις δυνατότητες του N. Rosberg.

«To Bahrain έδειξε πως ο Rosberg επέστρεψε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μερικές φορές οι οδηγοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και το μοθέσιο, συμβαίνει, αλλά πρέπει να ξεπεράσεις μόνος σου τέτοιες καταστάσεις. Ο Nico δείχνει πως τα κατάφερε», δήλωσε ο Αυστριακός πολύπειρος οδηγός της F1 αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ικανότητες των Hamilton και Vettel.

«Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς επαγγελματίες. Ο Lewis αυτή τη στιγμή δείχνει ανίκητος. Αρκεί να δει κανείς τη σειρά των νικών από το τέλος της περσινής σεζόν μέχρι και την αρχή της φετινής».

«Η αλλαγή περιβάλλοντος έκανε καλό στον Vettel, καθώς βρήκε νέα κίνητρα. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση του την περασμένη σεζόν, μπορεί να μην αισθανόταν καλά με το μονοθέσιο».

«Το θέμα είναι ότι τώρα αξιοποιεί την φανταστική δουλειά που γίνεται στη Ferrari», συμπλήρωσε ο N. Lauda, μιλώντας -όπως το συνηθίζει- για όλους και για όλα.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο