
Επαφή με Βενιζέλο, Θεοδωράκη επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς
Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση «φιλοευρωπαϊκού μετώπου», στη σκιά των δύσκολων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Για το λόγο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες -ακόμη κι εντός της εβδομάδας- με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση «φιλοευρωπαϊκού μετώπου», στη σκιά των δύσκολων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Για το λόγο αυτό, οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος αναφέρουν, ότι θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες -ακόμη κι εντός της εβδομάδας- με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Στόχος των επαφών είναι η επίτευξη συμφωνίας πάνω σε συγκεκριμένες βασικές αρχές με πρώτη αυτή της παραμονής της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και να συγκροτήσουν από κοινού μια αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, την ώρα που συνεχίζεται το μπαράζ των πιεστικών ή και αρνητικών δηλώσεων και σεναρίων για την Ελλάδα, καθώς δεν διαφαίνεται λύση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442