Ο ΠΑΟΚ… λύγισε την Ξάνθη και «βλέπει» ξανά τη 2η θέση
«Πλώρη» για την κατάκτηση της 2ης θέσης έχει βάλει ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Παπαδόπουλου (21', 54') ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το γκολ της ακριτικής ομάδας πέτυχε ο Κλέιτον στο 73'.
«Πλώρη» για την κατάκτηση της 2ης θέσης έχει βάλει ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Παπαδόπουλου (21′, 54′) ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το γκολ της ακριτικής ομάδας πέτυχε ο Κλέιτον στο 73′.
Με το «τρίποντο» αυτό κι ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη πλησίασε στο -2 από τον Παναθηναϊκό και δικαιολογημένα μπορεί να ελπίζει ότι θα μπει σε θέση… οδηγού στα πλέι οφ.
Το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου στο ξεκίνημα του αγώνα στην Τούμπα, που είχε ελάχιστο κόσμο δείγμα της δυσαρέσκειας που υπάρχει για την πορεία της ομάδας από τα τέλη του περασμένου έτους μέχρι τώρα.
Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο, ο «δικέφαλος» του Βορρά προηγήθηκε στο 21΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά τη σέντρα του Κάτσε (1-0). Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς φάσεις εκατέρωθεν, με μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το 45ο λεπτό το σουτ του Περέιρα στο 42΄ που έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Κυριακίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην φάση του 53ου λεπτού, όταν έκανε διπλή απόκρουση στα σουτ των Περέιρα και Μακ, δεν κατάφερε, όμως, στο 54΄, όταν και πάλι ο Παπαδόπουλος βρήκε τον τρόπο να τον νικήσει, αυτή την φορά με γυριστό σουτ (2-0).
Η Ξάνθη δεν τα παράτησε και βρήκε τον τρόπο να μειώσει στο 73΄, μετά το τραγικό λάθος του Τζαβέλλα που προσπάθησε να γυρίσει στον Ιτάνζ, αλλά έδωσε πάσα στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-2.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.