Προβληματισμοί για τη λίστα Βαρουφάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίασε την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με εισηγητές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης συνεδρίασης εκδηλώθηκαν προβληματισμοί και αντιδράσεις με θέμα την λίστα προτάσεων του υπουργού Οικονομικών. Για «σπονδυλωτή λύση» μίλησε πηγή του ΥΠΟΙΚ.
Συνεδρίασε την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με εισηγητές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης συνεδρίασης (δεν ξεπέρασε τις τρεις ώρες η διάρκεια, έναντι τουλάχιστον δέκα της προηγούμενης), εκδηλώθηκαν έντονοι προβληματισμοί και αρκετές αντιδράσεις με θέμα την λίστα προτάσεων του υπουργού Οικονομικών.
Ειδικότερα, από την αριστερή αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές που δεν προέρχονται από το Ρεύμα ή τις συγγενείς πολιτικά συνιστώσες, υπήρξε κριτική για την περιγραφή του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 3,1%.
Ο υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε την κριτική λέγοντας ότι στόχος είναι το 1,2% και ότι το πέραν αυτού ποσοστό αφορά την απόδοση των μεταρρυθμίσεων και προορίζεται για την έσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι ακόμη και κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι η κυβέρνηση αναλώνεται σε «άσκοπους τακτικισμούς».
Στο μεταξύ για «σπονδυλωτή λύση» και σταδιακή απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης εντός του Απριλίου μίλησε πηγή του ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή και με βάση την εκτίμηση αυτή, σταδιακή θα είναι και η αποδέσμευση της χρηματοδότησης.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το πρώτο βήμα θα γίνει από την ΕΚΤ και εν συνεχεία με αποφάσεις του eurogroup θα αποδεσμεύονται τμηματικά οι χρηματοδοτήσεις της ελληνικής οικονομίας, κάτι που στους κύκλους εκτός κυβέρνησης περιγράφεται ως «μαρτύριο της σταγόνας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442