Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να «παντρέψει» αρμονικά τη γαλλική με την παγκόσμια κουζίνα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εστιατόρια από όλη την χώρα.
Στις 19 Μαρτίου 2015, περίπου 1.300 σεφ και από τις πέντε ηπείρους θα μαγειρέψουν με σκοπό να τιμήσουν τη γαλλική γαστρονομία. Η διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά, έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και συνεχίζεται με επιτυχία. Είναι μια πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης ενώ το όλο εγχείρημα στηρίζει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse.
Επιλεγμένα, εστιατόρια και οι σεφ τους, προτείνουν από ένα μενού που θα αναδεικνύει τη γαλλική γαστρονομία αλλά και θα παρουσιάζει τη δική του γευστική πρόταση, με ποιοτικά προϊόντα του τόπου του.
Εκτός από τα εστιατόρια, θα συμμετέχουν και οι γαλλικές πρεσβείες στο εορταστικό γεγονός, διοργανώνοντας δείπνα και στις πρεσβευτικές κατοικίες.
Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την απόλαυση της γαλλικής κουζίνας, που αποτελεί εμβληματικό στοιχείο του πολιτισμού της Γαλλίας, αποτελώντας ένα απ’ τα πιο υψηλά κίνητρα για το 60% των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα.