Επίθεση ισλαμιστών κατά στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά
Ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκετοβόλα όπλα σε σημείο ελέγχου στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Αρίς. Η επίθεση είναι η πλέον πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων στη χερσόνησο του Σινά, η οποία σημειώνεται την παραμονή της οικονομικής διάσκεψης στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, κι ενώ εκεί βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για να συνομιλήσει με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.
Ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκετοβόλα όπλα σε σημείο ελέγχου στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Αρίς. Η επίθεση είναι η πλέον πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων στη χερσόνησο του Σινά, η οποία σημειώνεται την παραμονή της οικονομικής διάσκεψης στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, που βρίσκεται 340 χλμ νότια της Αλ Αρίς, στη διάρκεια του οποίου η Αίγυπτος ελπίζει ότι θα προβάλει μια εικόνα σταθερότητας για να προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στο Σαρμ ελ Σέιχ βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για να συνομιλήσει με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, θα εξεταστεί κυρίως η οικονομική κρίση της Παλαιστινιακής Αρχής, δήλωσε ένα Αμερικανός διπλωμάτης.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο σημείο ελέγχου του στρατού νότια της Αλ-Αρίς αργά το βράδυ της Πέμπτης και αμέσως τράπηκαν σε φυγή, δήλωσαν οι πηγές. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης.
Παρόμοιες επιθέσεις οι οποίες συνήθως προκαλούν θύματα, σημειώνονται στο βόρειο Σινά, επίκεντρο της εξέγερσης των ακραίων ισλαμιστών μαχητών οι οποίοι επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Καΐρου.
Αν και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης θεωρείται έργο των ισλαμιστών του Σινά οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μουρσί το 2013.
Το Σινά, η περιοχή που συνορεύει με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, είναι η έδρα της πλέον επικίνδυνης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης της Αιγύπτου, της Ανσάρ αλ-Μπαγιάτ Μαγκντίς η οποία ορκιστεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος την σκληροπυρηνική οργάνωση των σουνιτών που ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας