
Συνεχίσθηκε η πτώση των τιμών των οικοδομικών υλικών
Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Ιανουάριο εφέτος, λόγω τόσο της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αλλά και της συνεχιζόμενης μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε μείωση 2% τον Ιανουάριο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2014 προς το 2013.
Περαιτέρω μείωση σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Ιανουάριο εφέτος, λόγω τόσο της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αλλά και της συνεχιζόμενης μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε μείωση 2% τον Ιανουάριο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2014, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2014 προς το 2013.
Ο γενικός δείκτης, τον Ιανουάριο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε μείωση 0,3% έναντι μείωσης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2014 προς το 2013.
Μειώσεις τιμών καταγράφηκαν σε πετρέλαιο κίνησης- Diesel (19,3%), σωλήνες χαλκού (7,3%), αγωγούς χάλκινους (4,9%), παράθυρα (4,6%), γυψοσανίδες (3,6%), κιγκλιδώµατα σιδερένια (3,3%), ξυλεία οικοδοµών (3,3%), πόρτες ασφαλείας (3,2%), εντοιχισµένα ντουλάπια (3,1%), κιγκλιδώµατα αλουµινίου (2,9%), έτοιµο σκυρόδεµα (2,8%), υαλοπίνακες ενεργειακούς (2,7%), πόρτες εσωτερικές (2,7%), παρκέτα (2,6%), ντουλάπες (2,3%), μαρµαρόπλακες (2,1%), σίδηρο οπλισµού (2,1%), κουφώµατα αλουµινίου (2,1%) και μαρµαρόσκονη (1,9%).
Στον αντίποδα, ανατιμήσεις σημειώθηκαν σε τούβλα (5,7%), ηλεκτρική ενέργεια (4,9%) και μπανιέρες (1,1%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442