Με τον ιταλό πρωθυπουργό συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο ενός μαραθώνιου επαφών που έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής νέας συμφωνίας με τους εταίρους με έμφαση στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο ενός μαραθώνιου επαφών που έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής νέας συμφωνίας με τους εταίρους με έμφαση στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ματέο Ρέντσι πραγματοποιείται στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.
Πριν από τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε διεξοδική συνομιλία με τον ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν το μεσημέρι.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» αναμένεται να τονίσει ο κ. Τσίπρας στον κ. Ρέντσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο.
Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που βάζει φραγμούς και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».
Στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση από τις δηλώσεις Ρέντσι εν όψει της συνάντησης, ότι «θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμήθηκε ότι αυτό αποτελεί «πρόσφορο έδαφος για μια παραγωγική συζήτηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας».
Την Κυριακή ο Ματέο Ρέντσι είχε μακρά συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο κ. Ρέντσι επιχείρησε να καθησυχάσει τη γερμανίδα καγκελάριο πως η Ιταλία δεν πρόκειται να ηγηθεί μιας μεσογειακής συμμαχίας με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Ισπανίας.
Αντί αυτού, σύμφωνα με τη La Stampa, στόχος της Ιταλίας θα ήταν μάλλον να αναλάβει τον ρόλο «του ηθικού υποδείγματος» για την Ελλάδα θέτοντας ως προτεραιότητες τον σεβασμό των συμφωνιών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τις επενδύσεις.
Στη Ρώμη βρέθηκε την Τρίτη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, προερχόμενος από το Λονδίνο όπου είχε επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Τζον Όσμπορν και με επενδυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442