Γ.Φλωρίδης: Είμαστε η διέξοδος απέναντι στον πολωτικό διχασμό
Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, Γιώργος Φλωρίδης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «έχουν στήσει σύγκρουση υφαρπαγής ψήφων». «Είμαστε η διέξοδος απέναντι στον πολωτικό διχασμό» λέει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, Γιώργος Φλωρίδης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «έχουν στήσει σύγκρουση υφαρπαγής ψήφων».
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Φλωρίδης τονίζει ότι το βασικό του κριτήριο για να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ «ήταν η υπεύθυνη στάση του στην προσπάθεια να σταθεί η χώρα όρθια».
Όπως τονίζει η επιλογή του συγκεκριμένου σχήματος «είναι η πιο δοκιμασμένη, συνεπής και υπεύθυνη από τις προτεινόμενες κεντροαριστερές λύσεις των επερχόμενων εκλογών».
Χαρακτηρίζει το Ποτάμι «όχημα εκλογής» αντιτιθέμενων δυνάμεων που ενέχει το σπέρμα της διάσπασής του. Επίσης η εκτίμησή του για το κόμμα Παπανδρέου είναι ότι πρόκειται για μία «εν θερμώ αντίδραση χωρίς πειστική πολιτική βάση και προοπτική» που προκαλεί αχρείαστη φθορά στην παράταξη.
Παρατηρεί, ωστόσο, ότι το αίτημα για ενοποίηση του χώρου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και θα το επωμιστεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη και στη μετεκλογική περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442