Σχοινάς: Η δήλωση Γιούνκερ για «γνώριμα πρόσωπα» ερμηνεύεται πολλαπλώς
«Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μ.Σχοινά για τη δήλωση Γιούνκερ ότι θα προτιμούσε στη κυβέρνηση της Ελλάδας «γνώριμα πρόσωπα». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και ερμηνεύθηκε ως ευθεία παρέμβαση της Επιτροπής στα εσωτερικά της Ελλάδας. Πρόκειται δε για το δεύτερο ατόπημα της Κομισιόν, αφού εκπρόσωπός της είχε τοποθετηθεί και για την επίσπευση εκλογής Προέδρου, αλλά και την επιλογή του Σταύρου Δήμα.
«Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μ.Σχοινά για τη δήλωση Γιούνκερ ότι θα προτιμούσε στη κυβέρνηση της Ελλάδας «γνώριμα πρόσωπα».
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και ερμηνεύθηκε ως ευθεία παρέμβαση της Επιτροπής στα εσωτερικά της Ελλάδας. Πρόκειται δε για το δεύτερο «ατόπημα» της Κομισιόν, αφού εκπρόσωπός της είχε τοποθετηθεί και για την επίσπευση εκλογής Προέδρου, αλλά και την επιλογή του Σταύρου Δήμα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά πόσο έχει αλλάξει η πολιτική της Επιτροπής όσον αφορά τη θεσμική ουδετερότητα που οφείλει να τηρεί στα εσωτερικά των κρατών-μελών, έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της περί «γνώριμων προσώπων», ο κ. Σχοινάς είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτε παραπάνω πέρα από την ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης για την εκλογή Προέδρου στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τη δήλωση του Ζ.Κ.Γιούνκερ, ο Μ.Σχοινάς ανέφερε ότι χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Επιτροπής παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Inside Brussels», όπου πράγματι είπε ότι θα προτιμούσε γνώριμα πρόσωπα.
«Γνώριμα πρόσωπα, είναι γνώριμα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας για το τι μπορεί να εννοεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.