Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ για βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και την πόλη Ντίμας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεχμπολάχ του Λιβάνου, Al- Manar, μετέδωσε επίσης ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο της Ντίμας. Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και την πόλη Ντίμας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Κάτοικοι της Δαμασκού είπαν ότι άκουσαν σφοδρές εκρήξεις, ενώ το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ακούστηκαν δέκα εκρήξεις κοντά στη Ντίμας.
«Ο ισραηλινός εχθρός επιτέθηκε εναντίον της Συρίας στοχοθετώντας δύο περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της Δαμασκού: τον τομέα της Ντίμας και εκείνον του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού» μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεχμπολάχ του Λιβάνου, Al- Manar, μετέδωσε επίσης ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο της Ντίμας.
Εκ μέρους του Ισραήλ δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.
Η ισραηλινή αεροπορία έχει πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη της αντικαθεστωτικής εξέγερσης το 2011.
Πολλές εκ των προηγούμενων επιδρομών εκτιμάται ότι είχαν στόχο φορτία όπλων προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Ο ισραηλινός στρατός έχει επιτεθεί επίσης σε συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αντίποινα για επιθέσεις στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία στην τελευταία φάση του πολέμου του 1967 στη Μέση Ανατολή.
Το 1973 απετράπη συριακή απόπειρα ανακατάληψής τους.
Ισραήλ και Συρία παραμένουν τεχνικά σε κατάσταση πολέμου και παρατηρητές του ΟΗΕ σταθμεύουν για την επιτήρηση αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μήκους 70 χιλιομέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442