«Άγρια Ζωή» σε εννέα βραβευμένες εικόνες
Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο διαγωνισμός «Φωτογράφος Άγριας Ζωής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.
Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο διαγωνισμός «Φωτογράφος Άγριας Ζωής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.
Το γενικό βραβείο απέσπασε ο αμερικανός Μάικλ Νίκολς με την ασπρόμαυρη, δραματική φωτογραφίας μιας αγέλης λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας.
Χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φιλμ για να επεκτείνει το βάθος της εικόνας μέχρι τον ορίζοντα, ο βετεράνος φωτογράφος του National Geographic απαθανάτισε πέντε λέαινες με τα κουτάβια τους να ξεκουράζονται πάνω στα βράχια.
Ας δούμε μερικούς ακόμα νικητές και φιναλίστ στις επιμέρους κατηγορίες.Δείτε περισσότερες εικόνες στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα στραβά κι ανάποδα της διαιτησίας που ο Λανουά δεν αλλάζει
- Αυξάνονται από την Πρωτοχρονιά τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους – Οι νέες τιμές
- «Ο σημερινός γονέας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον ρόλο του»
- Από τον «Άγιο Στραγγαλιστή» στο σχέδιο Kill Bill και τον φόνο της 6χρονης beauty queen: Τα εγκλήματα που έβαψαν με αίμα τις γιορτές
- Η νέα πρόταση Δούκα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τα ψηφοδέλτια του κόμματος – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
- Βίαιες συγκρούσεις καταγράφηκαν γύρω από νεαρό άστρο – Εικόνες από το παρελθόν της Γης



