Η Βρετανία πουλά το 40% του μεριδίου της στη Eurostar
Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 40% του μεριδίου της στην σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας, Eurostar, που συνδέει τη Βρετανία με την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν. Από την πώληση του μεριδίου, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περίπου 300 εκατομμύρια βρετανικές λίρες.
Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 40% του μεριδίου της στην σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας, Eurostar, που συνδέει τη Βρετανία με την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν.
Ο βρετανός υπουργός κάλεσε τους πλειοδότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου και εάν οι προσφορές είναι αρκετά υψηλές, οι συμφωνίες θα οριστικοποιηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Η πώληση του μεριδίου, από την οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περίπου 300 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την πώληση εταιρικών και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της Βρετανίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων λιρών το διάστημα μεταξύ 2014-2020.
«Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να παίρνω αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση της βρετανικής οικονομίας, ώστε να αντεπεξέλθουμε στο χρέος μας» δήλωσε ο Oζμπορν. «Τα έσοδα από την πώληση θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρέους του δημόσιου τομέα» πρόσθεσε.
Άλλοι μέτοχοι της Eurostar είναι η γαλλική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, που κατέχει το 55% του μεριδίου και η βελγική κυβέρνηση που έχει το υπόλοιπο 5%. Οι Γάλλοι και οι Βέλγοι μέτοχοι δεν σκοπεύουν να υποβάλλουν προσφορά, σύμφωνα με πηγή.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας