Rocky Horror Show – το πιο rock ’n’ roll μιούζικαλ όλων των εποχών
Θεωρείται το πιο rock ’n’ roll μιούζικαλ όλων των εποχών, που ο ηθοποιός Richard o’ Brien έγραψε για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του. Φέτος το Rocky Horror Show κλείνει 40 χρόνια και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση θέατρο Rex από τις 17 Οκτωβρίου. Δείτε το […]
Θεωρείται το πιο rock ’n’ roll μιούζικαλ όλων των εποχών, που ο ηθοποιός Richard o’ Brien έγραψε για να αντιμετωπίσει τη μονοτονία της ανεργίας του. Φέτος το Rocky Horror Show κλείνει 40 χρόνια και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση θέατρο Rex από τις 17 Οκτωβρίου.
Δείτε το video: το in.gr στις πρόβες συνομιλεί με τους συντελεστές
Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, προδοσίες, παραφορά, τρέλα, σεξ, χιούμορ και πολλή live μουσική συνθέτουν το παζλ του δημοφιλούς μιούζικαλ που και μετά από τέσσερις δεκαετίες είναι πολύ δημοφιλές και κατέχει την πρώτη θέση!
Το έργο αποτίνει φόρο τιμής και ταυτόχρονα αποτελεί μια σάτιρα των b-movies επιστημονικής φαντασίας, με αναφορές στις πρώτες ταινίες τρόμου του γερμανικού εξπρεσιονισμού μέχρι τους κιτς εκπροσώπους του είδους των αρχών της δεκαετίας του ’70.
Ο σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνος Ρήγος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το «Rocky Horror Show», έκανε λόγο για ένα μιούζικαλ με αισθητική κόμικ, περίεργο και παράξενο, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ένας ύμνος στη διαφορετικότητα».
Η πρώτη γνωριμία του σκηνοθέτη με το μιούζικαλ ξεκίνησε 15 χρόνια πριν, όταν μια φίλη του του έκανε δώρο το συγκεκριμένο DVD. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, μέχρι που πέρσι μετά το τέλος των παραστάσεων του Καμπαρέ, αποφάσισε ότι θα είναι το επόμενο εγχείρημά του.
Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι «απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή του κοινού στην παράσταση όπως γίνεται και στο εξωτερικό».
Τον εκκεντρικό Frank ‘n’ Furter ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης που έχασε 15 κιλά για το ρόλο.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη εκτός πίστας θα έχει το ρόλο του αφηγητή-εγκληματολόγου που θα μας εισαγάγει στην ιστορία αλλά και θα προλογίζει την κάθε σκηνή.
To μιούζικαλ ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα –η πρώτη ήταν το 2005 σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με τους Πασχάλη Τσαρούχα, Θεοφανία Παπαθωμά και Τζένη Μπότση.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας