Βρέθηκε έπειτα από 4 χρόνια η σορός Γαλλίδας ορειβάτισσας στον Όλυμπο
Η σορός μιας ορειβάτισσας, που αγνοούνταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία από ορειβάτη στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο. Από το πρωί της Κυριακής έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής, στελέχη της ΕΜΑΚ και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης,
Η σορός μιας ορειβάτισσας, που αγνοούνταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία από ορειβάτη στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο. Από το πρωί της Κυριακής έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής, στελέχη της ΕΜΑΚ και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκεσε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.
Την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη Γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.
Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο. Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.
Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442