Στα 44,6 δισ. ευρω ο δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Αύγουστο
Οριακή μεταβολή εμφάνισε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα τέλη Αυγούστου και διαμορφώθηκε στα 44,56 δισ. ευρώ, από 44,62 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οριακή μεταβολή εμφάνισε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα τέλη Αυγούστου και διαμορφώθηκε στα 44,56 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ παράμεινε τον Αύγουστο σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στα 44,56 δισ. ευρώ, από 44,62 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ανάγκης (ELA), ο οποίος έχει πρακτικά μηδενιστεί τους τελευταίους μήνες, περιορίστηκε στις 667 χιλιάδες ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μανρέσα – Μπανταλόνα 87-77: Ήττα πριν το Game 3 με την ΑΕΚ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442