
Ουκρανία: Νεκροί 19 άμαχοι σε συγκρούσεις στα ανατολικά
Τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Εντός της ημέρας πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.
Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Χορλίβκα, ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.
Στην πόλη Λουχάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ και επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.
Πηγή των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ είπε ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.
Οι ηγέτες των αυτονομιστών επιμένουν δημοσίως ότι δεν τους προμηθεύει η Μόσχα, ενώ και η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης ότι τους υποστηρίζει, παρέχοντάς τους οπλισμό και στρατεύματα.
Εντός της ημέρας πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.
Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.
Η διεθνής ομάδα ερευνητών, περιλαμβανομένων 38 Ολλανδών και 12 Αυστραλών αστυνομικών, θα επιχειρήσουν ξανά να μεταβούν στον τόπο της συντριβής, καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών δεν τους επέτρεψαν την πρόσβαση τις δύο τελευταίες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442