Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Αμπιντάλ πρόβαρε τη φανέλα του Ολυμπιακού και υπέγραψε

Ο Αμπιντάλ πρόβαρε τη φανέλα του Ολυμπιακού και υπέγραψε

Και με τη βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος το Σάββατο έφτασε στην Αθήνα, πέρασε από τα ιατρικά τεστ με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι ο Γάλλος χαίρει άκρας υγείας, και στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Μάλιστα, ο πρώην πλέον άσος της Μονακό, πρόβαρε τη φανέλα του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Λιμάνι. «Θα προσφέρω με την εμπειρία μου...», δήλωσε ο Γάλλος. Στην Αθήνα και ο Αρτούρ Μαζουάκου, ο οποίος πέρασε επίσης από ιατρικές εξετάσεις.

Και με τη βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος το Σάββατο έφτασε στην Αθήνα, πέρασε από τα ιατρικά τεστ με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι ο Γάλλος χαίρει άκρας υγείας, και στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Μάλιστα, ο πρώην πλέον άσος της Μονακό, πρόβαρε τη φανέλα του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Λιμάνι.

Η λιτή ανακοίνωση που ακολούθησε ανέφερε τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση, με μεταγραφή από τη Μονακό, του ποδοσφαιριστή Ερίκ Αμπιντάλ».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Γάλλος δήλωσε χαρούμενος που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ενώ ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξη τους.

«Πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε», έγραψε ο Αμπιντάλ.

«Θα προσφέρω με την εμπειρία μου…»

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ερίκ Αμπιντάλ στην κάμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου τώρα που βρίσκεσαι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού;
«Θεωρώ πως το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό πλέον. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έχει πάντα τη δυνατότητα να διεκδικεί τρόπαια και κυνηγάει διαρκώς τον τίτλο του πρωταθλητή. Εγώ οφείλω να φέρω στην ομάδα την εμπειρία που αποκόμισα από τη θητεία μου στο εξωτερικό και να τη βοηθήσω να κερδίσει κι άλλους σημαντικούς τίτλους».

Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα σου;
«Για μένα ήταν στόχος μου να μπορέσω να παίξω στο Champions League. Είναι κάτι διαφορετικό το Ελληνικό Πρωτάθλημα, σίγουρα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένας σύλλογος με φιλοδοξίες που θέλει να κερδίζει τίτλους κι εγώ σίγουρα θα προσφέρω την εμπειρία μου και φυσικά θα τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ καλύτερα να πάρει τρόπαια».

Λένε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι λίγο… τρελοί! Θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;
«Λατρεύω την τρέλα τους, αν είναι τρέλα με την καλή έννοια που δίνει ώθηση στην ομάδα! Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας τους φιλάθλους μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μας κάνει πιο δυνατούς στο γήπεδο και είναι σαν να παίζουμε με 12 παίκτες, γιατί οι οπαδοί είναι σημαντικοί και μας βοηθούν να κερδίζουμε τα δύσκολα ματς».

Αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να παίξει απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μίλαν. Πώς νιώθεις γι’ αυτό το ταξίδι;
«Θα είναι κλειδί για την προετοιμασία, η οποία είναι πολύ σημαντική για όλη τη σεζόν. Η ευκαιρία να αναμετρηθείς με τόσο μεγάλες ομάδες δεν δίνεται στον καθένα και ο Ολυμπιακός την έχει μέσω του ICC! Βέβαια, πρόκειται για φιλικές αναμετρήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να βρει τους αυτοματισμούς της και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εγχώριο πρωτάθλημα».

«Παρέα» με τον Μαζουάκου στα γραφεία

Λίγο νωρίτερα, Αμπιντάλ και Μαζουάκου είχαν βρεθεί «παρέα» στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας, Ο Γάλλος πρώην άσος της Μονακό και της Μπαρτσελόνα, επρόκειτο να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ενώ ο 20χρονος αριστερός μπακ που έρχεται από τη γαλλική Βαλενσιέν, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ θα υπογράψει για πέντε χρόνια στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Αμπιντάλ έφτασε στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, όπως και ο Μαζουάκου, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από την Παρασκευή.

Οι εξετάσεις κυρίως του Αμπιντάλ ήταν εξονυχιστικές, με τον επιπλέον λόγο, βέβαια, να υπάρχει ελέω της περιπέτειάς του με τον όγκο στο ήπαρ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο Αμπιντάλ είναι «ταύρος» και πώς να μην ήταν, καθώς προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά με τη Μονακό, όπου μέτρησε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο (συνολικά 2.610 λεπτά). Αριθμοί, δηλαδή, ενδεικτικοί της καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μετά την περιπέτεια που πέρασε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο