Στη Βουλή η έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας
Την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2013-2014 θα υποβάλει την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, στη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γεώργιος Προβόπουλος. Η έκθεση αναμένεται να υπογραμμίζει πως η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και ότι μετά από μια εξαετή ύφεση το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2014.
Την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2013-2014 θα υποβάλει την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, στη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γεώργιος Προβόπουλος.
Η έκθεση αναμένεται να υπογραμμίζει πως η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και ότι μετά από μια εξαετή ύφεση το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2014. Συγκεκριμένα, θα τονίζει πως επανέρχεται η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την έξοδο της χώρας στις αγορές, την μεγάλη συμμετοχή ξένων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Ακόμη θα αναφέρει πως η δημοσιονομική προσαρμογή έχει καλύψει μεγάλη διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγοντας σε αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. Αναφορά θα γίνεται και στην ανάκτηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητα ως προς το κόστος εργασίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ανταγωνιστικότητα ως προς τις τιμές δεν έχει ακόμη καλύψει ολόκληρη την απώλεια. Για τις εξαγωγές θα σημειώνεται πως βελτιώθηκαν το 2013, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω, ενώ για το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών θα σημειώνεται πως έχει πλέον μηδενιστεί.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα υπογραμμίζει πως το τραπεζικό σύστημα αναδιατάσσεται πάνω σε νέες, υγιείς βάσεις, δυνάμενο πλέον να συμβάλει στη σταδιακή αποκατάσταση των ομαλών χρηματοδοτικών συνθηκών στην πραγματική οικονομία. Ωστόσο, θα σημειώνεται πως οι τράπεζες οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των πραγματικά βιώσιμων επιχειρήσεων, νέων και παλαιών, στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών συμπράξεων, ώστε να ενισχυθεί ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα των εγχώριων εταιριών στις διεθνείς αγορές και στην υποστήριξη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση γενναίων κλαδικών αναδιαρθρώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442