Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στιγμές Μουντιάλ

Στιγμές Μουντιάλ

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που τρεις δεκαετίες τώρα έχει ταξιδέψει στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη καλύπτοντας τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα, μας ταξιδεύει νοερά μέσα στο χρόνο και παρακολουθούμε σαν παραμύθι μία σειρά στιγμών του Μουντιάλ όπου μία λεπτή διαχωριστική γραμμή κρίνει νικητές και ηττημένους. Follow @ingrBook !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»); Σελίδες: 264 Σχήμα: 15×23 Για ένα ολόκληρο μήνα, […]

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που τρεις δεκαετίες τώρα έχει ταξιδέψει στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη καλύπτοντας τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα, μας ταξιδεύει νοερά μέσα στο χρόνο και παρακολουθούμε σαν παραμύθι μία σειρά στιγμών του Μουντιάλ όπου μία λεπτή διαχωριστική γραμμή κρίνει νικητές και ηττημένους.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);

Σελίδες: 264
Σχήμα: 15×23

Για ένα ολόκληρο μήνα, κάθε τέσσερα χρόνια, τα μάτια είναι στραμμένα στο μέρος του πλανήτη που οργανώνει μία τεράστια γιορτή. Ποδοσφαιριστές από 32 χώρες, που κατάφεραν μέσα από δεκάδες παιχνίδια να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη διοργάνωση, παλεύουν και διεκδικούν την υπέρτατη διάκριση: τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στο Μουντιάλ!

Εκατοντάδες εκατομμύρια μάτια παρακολουθούν τα ματς με κομμένη την ανάσα. Κάθε φορά εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας η ίδια η ιστορία. Το δράμα και η χαρά, εναλλάσσονται και γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες της στιγμής που η ίδια η μοίρα παίρνει σάρκα και οστά και καθοδηγεί από το χέρι τους εκλεκτούς της σε ένα ταξίδι με προορισμό τον θρίαμβο και την αποθέωση. Κάποιους άλλους, ωστόσο, επιλέγει να τους αφήσει με την πίκρα ίσως και για να δοκιμάσει τις αντοχές τους. Μερικοί επιστρέφουν χρόνια μετά και την αναγκάζουν να υποκλιθεί στο μεγαλείο τους και να τους οδηγήσει στο θρόνο της αιωνιότητας. Κάποιοι όμως λυγίζουν!

Σε αυτό το νέο βιβλίο του, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που τρεις δεκαετίες τώρα έχει ταξιδέψει στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη καλύπτοντας τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα, μας ταξιδεύει νοερά μέσα στο χρόνο και παρακολουθούμε σαν παραμύθι μία σειρά στιγμών του Μουντιάλ όπου μία λεπτή διαχωριστική γραμμή κρίνει νικητές και ηττημένους. Με ελάχιστες παραλλαγές μπορεί και να είχαν διαφορετική εξέλιξη αυτές οι στιγμές. Γιατί τελικά, το ποδόσφαιρο εκτός από ένα παιχνίδι είναι και κομμάτι της ίδιας της ζωής….

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία στην Απογευματινή το 1979. Αν και την ίδια περίοδο δοκίμασε να σπουδάσει στην Ιταλία, σύντομα προτίμησε να συνεχίσει στα… βαθιά, συνεργαζόμενος με την ΕΡΤ. Το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της «Αθλητικής Κυριακής» – μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο MEGA, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ συνεργάζεται και με το Novasports. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες (Αθλητική Ηχώ, Βήμα, Επικαιρότητα, 24 ώρες, Sporttime, Goal News), ενώ το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, την πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας. Είναι γενικός διευθυντής του ΣΠΟΡ FM από το 1996 και σύμβουλος έκδοσης της Sportday από το 2005. Tον Μάιο του 2014 δημιούργησε την αθλητική ιστοσελίδα coppa.gr. Το 1999 βραβεύτηκε στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ (καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή) καθώς και το 2000 (καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή). Από το 1999 έχει κερδίσει έντεκα φορές τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού Status. To 1998, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας, αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του. Έχει γράψει τα βιβλία 50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών (2006), Παιχνίδι χωρίς όρια (Τόπος, 2008) και Της Κυριακής τα είδωλα (Τόπος, 2011).

Εκδόσεις Τόπος
Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024