
Με πτώση 1,99% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα
Με νέες ισχυρές απώλειες έκλεισε η αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, που χαρακτηρίσθηκε από υψηλή μεταβλητότητα. Αρχικά αντέδρασε ανοδικά σημειώνοντας κέρδη μέχρι και 3,5%, στον απόηχο των χθεσινών εκλογών με τους επενδυτές να «βλέπουν» αποφυγή πολιτικών αναταράξεων. Στη συνέχεια όμως εμφανίσθηκαν και πάλι οι πωλητές οδηγώντας την αγορά στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.066,54 μονάδες με πτώση 1,99%.
Με νέες ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρα, η οποία χαρακτηρίσθηκε από υψηλή μεταβλητότητα.
Αρχικά η αγορά αντέδρασε έντονα ανοδικά στον απόηχο των χθεσινών εκλογών με τους επενδυτές να «βλέπουν» αποφυγή πολιτικών αναταράξεων μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να καταγράφει κέρδη που έφθασαν το 3,50%.
Στη συνέχεια όμως εμφανίσθηκαν και πάλι οι πωλητές οδηγώντας την αγορά σε πτώση, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.066,54 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,99%.
Είναι το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου 2013 (1.033,23 μονάδες).
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.126,05 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 3,47% και κατώτερη τιμή στις 1.062,66 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 2,35%.
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 9,47%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 310,16 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,69%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Frigoglass (+6,31%), του ΟΛΠ(+3,83%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (+2,78%) και της ΜΕΤΚΑ (+2,40%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-6,08%), της Ελλάκτωρ (-4,29%), της Πειραιώς (-4,14%), της Motor Oil (-4,10%), του ΟΠΑΠ (-3,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (-3,25%) και της ΕΧΑΕ (-3,18%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+2,48%) και της Υγείας (+0,69%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,05%), των Ταξιδιών (-3,22%), του Εμπορίου (-3,08%) και των Τραπεζών (-2,90%).
Ανοδικά κινήθηκαν 49 μετοχές, 70 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Yalco +19,49%, Κέκροψ +17,37%, Κυριακίδης Η.-F.H.L+10,70% και Fieratex +9,80%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -14,29%, Lavipharm -9,60%, Κλωστήρια Ναυπάκτου -9,34% και Χατζηκρανιώτη -9,27%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442