ΜΕΤΚΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία
Μετά την επιτυχή έναρξη εμπορικής λειτουργίας του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, 800MW στο Ντενιζλί, ήδη από τον Ιούνιο του 2013 και την επίλυση όλων των εμπορικών και τεχνικών εκκρεμοτήτων, η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε την υπογραφή του πιστοποιητικού προσωρινής παραλαβής (PAC).
Μετά την επιτυχή έναρξη εμπορικής λειτουργίας του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, 800MW στο Ντενιζλί, ήδη από τον Ιούνιο του 2013 και την επίλυση όλων των εμπορικών και τεχνικών εκκρεμοτήτων, η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε την υπογραφή του πιστοποιητικού προσωρινής παραλαβής (PAC).
«Η σύμβαση έργου «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key EPC contract) υλοποιήθηκε από τη ΜΕΤΚΑ ΑΕ και την 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία, Power Projects Limited. Κύριος του έργου είναι η κοινοπραξία RWE/TURCAS Guney Elektrik Uretim A.S.» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου στο Ντενιζλί είναι ο δεύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας με καύσιμο φυσικό αέριο, που κατασκευάζει η ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία για λογαριασμό διεθνών επενδυτών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου έργου στη Σαμσούντα.
Και οι δύο σταθμοί συνδυάζουν υψηλή απόδοση και λειτουργική ευελιξία, στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τουρκικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επισημαίνει η εταιρεία.
Το αντικείμενο εργασιών της METKA/ Power Projects κάλυψε όλο το εύρος των εργασιών μελέτης, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής του σταθμού, που βασίζεται σε δύο αεριοστροβίλους/γεννήτριες τύπου SGT5 – PAC 4000F της Siemens και ένα ατμοστρόβιλο Siemens τύπου SST5 – PAC 5000, που συνδυάζονται με δύο λέβητες ανάκτησης θερμότητας και όλο το σχετικό βοηθητικό εξοπλισμό.
Η ψύξη του κύριου εξοπλισμού του σταθμού εξασφαλίζεται, μέσω αερόψυκτου συμπυκνωτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
- Φινλανδία και Βέλγιο τάσσονται υπέρ του μαροκινού σχεδίου αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442