Ανησυχία για την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο εκφράζουν Ρωσία, ΗΠΑ
Την ανησυχία τους για την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο εξέφρασαν Μόσχα και Ουάσινγκτον. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις πράξεις της Βορείου Κορέας -η οποία ξεκίνησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά- ως «επικίνδυνες και προκλητικές», ενώ η Ρωσία εξέφρασε ανησυχία για τις προειδοποιήσεις τις Β.Κορέας ότι θα διενεργήσει μία νέα πυρηνική δοκιμή.
Την ανησυχία τους για την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο εξέφρασαν Μόσχα και Ουάσινγκτον.
Η Βόρειος Κορέα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη δυτική ακτή της. Η Σεούλ απάντησε ρίχνοντας όλμους στα βορειοκορεατικά ύδατα.
Οι βορειοκορεατικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά γίνονται με φόντο τα κοινά γυμνάσια Νοτίου Κορέας και ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις πράξεις της Βορείου Κορέας -η οποία ξεκίνησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά- ως «επικίνδυνες και προκλητικές», τονίζοντας ότι οι απειλές και οι προκλήσεις εκ μέρους της Πιονγιάνγκ θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απομόνωσή της.
«Παραμένουμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας προς την ασφάλεια των συμμάχων μας» είπε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζόναθαν Λέλεϊ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεργασία τόσο με τη Νότιο Κορέα, όσο και με την Ιαπωνία.
Την ανησυχία της εξέφρασε και η Ρωσία. «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της ρητορικής, καθώς και για την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι θα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότιο Κορέα, λέγοντας ότι κάνουν χειρότερη την κατάσταση.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας