
Στα ρηχά κρατά «Το Ποτάμι» τα ποσοστά των κομμάτων
Ένα εξαιρετικά θολό τοπίο εν όψει Ευρωεκλογών δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισόπαλοι σε πολύ χαμηλά ποσοστά και Το Ποτάμι στην τρίτη θέση. Σε επίπεδα-ρεκόρ η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ σχετικά μοιρασμένες είναι οι γνώμες των πολιτών σχετικά με το πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι Ευρωεκλογές.
Ένα εξαιρετικά θολό τοπίο εν όψει Ευρωεκλογών δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισόπαλοι σε πολύ χαμηλά ποσοστά και Το Ποτάμι στην τρίτη θέση.
Σε επίπεδα-ρεκόρ η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ σχετικά μοιρασμένες είναι οι γνώμες των πολιτών σχετικά με το πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι Ευρωεκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου:
- ΝΔ 15,5%
- ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
- Το Ποτάμι 7%
- ΚΚΕ 5%
- Χρυσή Αυγή 4,5%
- ΠΑΣΟΚ 3,5%
- ΑΝΕΛ 2,5%
- ΔΗΜΑΡ 1,5%
- Λοιπά κόμματα 4%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 41%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 52%, έναντι 33% για τη ΝΔ.
Το ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές κινείται στο 54% (46% το 2009), έναντι 46% που δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται (55% το 2009).
Επιπλέον, ένα 63% εκτιμά ότι η αποχή θα αυξηθεί δεδομένου ότι οι κάλπες θα στηθούν ένα μήνα μετά το Πάσχα.
* Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.015 ατόμων. Πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-10 Μαρτίου 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442