Χατζηδάκης: Έως τέλος του έτους το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων
Ο νέος νόμος πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κ.Μίχαλο. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το νέο πλαίσιο θα έχει ολοκληρωθεί «μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του».
Ο νέος νόμος πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το νέο πλαίσιο θα έχει ολοκληρωθεί «μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του», χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις της ΚΕΕ για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις χρήσεις γης πολύ ενδιαφέρουσες.
«Μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της», είπε χαρακτηριστικά ο Κων.Μίχαλος μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.
Ειδικότερα, αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης δήλωσε: «Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τον κ. Μίχαλο, ήταν αφιερωμένη στο νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων.»
» Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις χρήσεις γης. Θα τις εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες και θα συνεργαστούμε γι’ αυτό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.»
» Το κρίσιμο θέμα σε σχέση με αυτό το νόμο θα είναι η εφαρμογή του. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να συνεργαστούμε τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε πράγματι να αλλάξει η εικόνα για τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα.»
» Να στείλουμε ένα μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας. Ξέρω πως πολλοί αμφιβάλουν. Δικαιολογημένα, διότι για χρόνια ακούνε διακηρύξεις εναντίον της γραφειοκρατίας. Ήρθε όμως η ώρα πράγματι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.»
» Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά και αυτό είναι που θα επιδιώξουμε τους επόμενους μήνες, έχοντας αποφασίσει να ολοκληρωθεί το πλαίσιο μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του».
Από την πλευρά του ο Κ.Μίχαλος δήλωσε: «Έχω την αίσθηση, ότι μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της.»
» Βλέπουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, ώστε τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που ρυθμίζουν τα επιχειρηματικά πάρκα αλλά και γενικότερα τις χρήσεις γης, σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην επίλυσή τους. Με αποτέλεσμα και να τονωθεί η αγορά των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με πολύ πιο απλοποιημένη μορφή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
- Αλεπού ανέβηκε στο πλοίο και ταξίδεψε από την Αγγλία στη Νέα Υόρκη
- «Έζησα τον απόλυτο εφιάλτη» – Η συγκλονιστική μαρτυρία 27χρονης για τη σχέση που σημάδεψε τη ζωή της
- Αντίο σε έναν Motorhead: Πέθανε ο πιστός σύντροφος του Λέμι, Φιλ Κάμπελ
- Super League 2: «Ανάσα» παραμονής ο Νέστος (2-1), νίκησε ο ΠΑΟΚ Β’ (1-0), ισοπαλία ο Ηρακλής (0-0)
- To σχέδιο της Gen Z για πρόωρη… συνταξιοδότηση
- Λύση στο μυστήριο των «υπέρλαμπρων σουπερνόβα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442