Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επιδότηση 80% του ποσού για τις επισκευές κτιρίων στην Κεφαλονιά

Επιδότηση 80% του ποσού για τις επισκευές κτιρίων στην Κεφαλονιά

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος στήριξης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς θα ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση. Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση ανακατασκευής των κατοικιών που υπέστησαν ζημιές και επιδότηση ενοικίου. Το νησί επισκέπτεται ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συνεχείς οι μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο έντασης 3,8 βαθμών.

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος στήριξης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς θα ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση.

Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, με τον μεγαλύτερο να καταγράφεται τα ξημερώματα και να έχει ένταση 3,8 βαθμούς.

Δεκάδες είναι οι σκηνές που έχουν στηθεί στο γήπεδο του Ληξουρίου, ενώ το πρωί αρχίζει η τοποθέτηση λυόμενων που θα στεγάσουν προσωρινά τους μαθητές των σχολείων που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Το συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014
  • Θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση
  • Θα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6.000 ευρώ
  • Θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειο
  • Οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν μέτρα και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικία
  • Συνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που είναι μέχρι 600 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 500.000 ευρώ

Επίσης, από κυβερνητικής πλευράς λαμβάνεται η δέσμευση ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο και λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Ακόμη, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι-Αργοστόλι, και νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει το θέμα της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Εντυπωσιασμένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χοακίμ Φούχτελ, έπειτα από συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο