Σταθερό το ΔΝΤ στη θέση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Δεν συνεπάγεται υπαναχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους η αναφορά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι το βασικό εργαλείο για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας.
Δεν συνεπάγεται υπαναχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους η αναφορά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι το βασικό εργαλείο για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας.
«Τα Νέα» απευθύνθηκαν για το ζήτημα στη διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΔΝΤ, ζητώντας να μάθουν εάν η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ έχει λάβει αποστάσεις από τη θέση που τηρούσε μέχρι σήμερα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε στην εφημερίδα πως οι απόψεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος συμπυκνώνονται στην πλέον πρόσφατη δήλωση του Πολ Τόμσεν για το ζήτημα αυτό στις 23 Νοεμβρίου. Στη συγκεκριμένη δήλωση ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα ανέφερε τα εξής:
«Υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με την ευρωομάδα πέρυσι (2012) για τη μείωση του χρέους στην Ελλάδα. Η πρώτη δόση (της μείωσης) αναμένεται στα μέσα του 2014 εφόσον η Ελλάδα παραμένει σε καλό δρόμο με το οικονομικό της πρόγραμμα. Αναμένουμε ότι η ευρωομάδα θα επιβεβαιώσει αυτό το πλαίσιο.»
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας