Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί τον Μάρτιο ο Μπ.Ομπάμα
Την Ευρώπη θα επισκεφθεί στα τέλη Μαρτίου ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συμμετάσχει σε δύο Συνόδους Κορυφής, μία για την πυρηνική ασφάλεια και μία με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Την Ευρώπη θα επισκεφθεί στα τέλη Μαρτίου ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συμμετάσχει σε δύο Συνόδους Κορυφής, μία για την πυρηνική ασφάλεια και μία με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Ομπάμα θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την πυρηνική ασφάλεια η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία στις 24 και στις 25 Μαρτίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 26 Μαρτίου, προκειμένου να μετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των ΗΠΑ και των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, διευκρινίζει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Στην Ολλανδία «επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο θα υπογραμμίσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ασφάλεια των πυρηνικών υλικών και θα δεσμευτούν για νέα βήματα για να εμποδίσουν την πυρηνική τρομοκρατία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης Ολλανδούς ηγέτες.
Στην βελγική πρωτεύουσα ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Ομπάμα θα συναντήσει, επίσης, στο Βέλγιο τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπως και εκπροσώπους της βελγικής κυβέρνησης.
Στο Βατικανό θα τον υποδεχθεί τέλος στις 27 Μαρτίου ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον οποίο θα μιλήσει για την «κοινή τους δέσμευση στον αγώνα κατά της φτώχειας και της αύξησης των ανισοτήτων».
Τα θέματα αυτά θα βρεθούν εξάλλου στο επίκεντρο της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στις 28 Ιανουαρίου ενώπιον του Κογκρέσου.
Ο Ομπάμα θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα και τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου
- Πειραματικό χάπι υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας
- Αγρότες: Προχωρούν με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικές αρτηρίες – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)

































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442