Δολοφονική απόπειρα κατά σύρου υπουργού
Σύρος υπουργός επέζησε το Σάββατο δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, σκοτώθηκε όμως ο οδηγός του επίσημου οχήματός του, μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Ο υπουργός δεν επέβαινε στο επίσημο όχημα και η επίθεση έγινε πριν φτάσεις στον προορισμό του, την πόλη Ταρτούς.
Σύρος υπουργός επέζησε το Σάββατο δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, σκοτώθηκε όμως ο οδηγός του επίσημου οχήματός του, μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση στην πρωτεύουσα Δαμασκό.
Πρόκειται για τον υπουργό, που είναι αρμόδιος για τα θέματα της Εθνικής Επανασυμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ, ο οποίος περιόδευε σήμερα σε επαρχία φίλα προσκείμενη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η εναντίον του επίθεση έγινε πριν ο αξιωματούχος φθάσει στον τελικό προορισμό, που ήταν η Ταρτούς, ενώ το επίσημο όχημα είχε προσωρινά σταθμεύσει σε ένα ερημικό σημείο του αυτοκινητόδρομου. Στο ρεπορτάζ δεν δόθηκε, πάντως, η ακριβής περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης.
Ο Χαϊντάρ δεν υποστηρίζει ανεπιφυλάκτως το κυβερνών κόμμα Μπάαθ, είναι όμως δεδηλωμένος αντίπαλος του ένοπλου αγώνα κατά της πολιτικής παντοδυναμίας του, ο οποίος διανύει πλέον το 3ο έτος προκαλώντας στους εμπόλεμους πάνω από 100.000 χιλιάδες θανάτους.
Η οικογένεια Άσαντ κυβερνά την Συρία επί τέσσερις συναπτές δεκαετίες.
Στη Δαμασκό κυβερνητική πηγή που έκανε δηλώσεις πριν από λίγο για το θέμα της δολοφονικής απόπειρας κατά του υπουργού, συνομιλώντας με τον ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters, αποκάλυψε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η επίθεση ο υπουργός δεν βρισκόταν μέσα στο επίσημο όχημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει η πηγή πού βρισκόταν ο Χαϊντάρ. Η πηγή ζήτησε να μείνει ανώνυμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων
- Τα δεδομένα για Φρανσίσκο: Η οψιόν του καλοκαιριού, η… κόντρα με Μασιούλις και το μεγάλο ενδιαφέρον (vids)
- Rising Demand Reshapes Attica’s Commercial Property Market
- Το σκίτσο της ΕΛ.ΑΣ για τα πυροτεχνήματα – «Δεν είναι διασκεδαστικά για όλους»
- Τα «διπλωματικά» Χριστούγεννα του Μητσοτάκη
- Οι κατηγορίες της FA στον Ρομέρο για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Τότεναμ – Λίβερπουλ
- Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έντυσε τον Άγιο Βασίλη πράκτορα της ICE που κυνηγάει μετανάστες
- Ιουλία Καλλιμάνη: Ο έντονος εκνευρισμός στην πίστα – Της πέταξαν λουλούδια με νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442