Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας «κατέλαβε» αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας «κατέλαβε» αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα προχώρησε στην «κατάληψη» μίας αλυσίδας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα, επιχειρώντας να καταστείλει -όπως υποστηρίζει- όσους χειραγωγούν τις τιμές, υπονομεύοντας την οικονομία της χώρας.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα προχώρησε στην «κατάληψη» μίας αλυσίδας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα, επιχειρώντας να καταστείλει -όπως υποστηρίζει- όσους χειραγωγούν τις τιμές, υπονομεύοντας την οικονομία της χώρας.

Οι Αρχές προχώρησαν το Σάββατο στη σύλληψη αρκετών διευθυντικών στελεχών της αλυσίδας Daka, που αριθμεί πέντε καταστήματα σε διάφορες πόλεις και απασχολεί 500 εργαζομένους.

Παράλληλα, στρατιώτες έκαναν την εμφάνισή τους στα καταστήματα, υποχρεώνοντας την επιχείρηση να πουλήσει τα προϊόντα της σε χαμηλότερες τιμές.

Ουρές από καταναλωτές σχηματίστηκαν στα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ λεηλασίες αναφέρθηκαν σε κατάστημα στην κεντρική πόλη της Βαλένθια.

«Ο πληθωρισμός μάς σκοτώνει. Δεν είμαι σίγουρος ένα αυτός είναι ο σωστός τρόπος, αλλά κάτι έπρεπε να γίνει» δήλωσε στο Reuters ο 37χρονος Κάρλος Ράνχελ, περιμένοντας στην ουρά έξω από το κατάστημα της Daka στο Καράκας.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις βασικών αγαθών, από αλεύρι έως χαρτί τουαλέτας, και ο πληθωρισμός «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό 54% -ο υψηλότερος από το 1999, επί εποχής Ούγκο Τσάβες.

Οι επικριτές του προέδρου της Βενεζουέλας αποδίδουν τον υψηλό πληθωρισμό και τις ελλείψεις σε οικονομική κακοδιαχείριση, αποτυχία των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και καταδίωξη του ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του, ο Μαδούρο κατηγορεί τους πλούσιους επιχειρηματίες και τη «μπουρζουαζία» της Δεξιάς ότι, με την κάλυψη της Ουάσινγκτον, έχουν εξαπολύσει οικονομικό «πόλεμο» εναντίον του.

Ο Μαδούρο διατηρεί ισχυρή λαϊκή υποστήριξη, κυρίως από τα φτωχότερα στρώματα της χώρας, αλλά τα οικονομικά προβλήματα έχουν προκαλέσει πτώση της δημοτικότητάς του.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Μαδούρο χάνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες, στο 41%. Το πρώτο εκλογικό τεστ για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας έρχεται στις τοπικές κάλπες του επόμενου μήνα.

Μικρό ενωτικό διάλειμμα

Σε ένα διάλειμμα στην πολιτική διαμάχη, Σοσιαλιστές και Δεξιά ενώθηκαν την Κυριακή για να γιορτάσουν την ανάδειξη της 25χρονης «Μις Βενεζουέλα» Γκαμπριέλα Ίσλερ ως «Μις Υφήλιος 2013» στο σχετικό διαγωνισμό στη Μόσχα.

«Ο θρίαμβός της, είναι θρίαμβος της Βενεζουέλας. Ο Θεός να την ευλογεί πάντα» σχολίασε μέσω Twitter ο Νικολάς Μαδούρο.

«Συγχαρητήρια στη Μαρία Γκαμπριέλα Ίσλερ για το θρίαμβό της, που πάντα εξυψώνει τη γυναίκα της Βενεζουέλας. Ζήτω η Βενεζουέλα!» αναφώνησε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο