Διαμαρτυρία ΕΣΕΕ για τον Λογαριασμό Ανεργίας των Ελευθέρων Επαγγελματιών
Στοιχεία για την κίνηση και το αποθεματικό του Λογαριασμού υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, ο οποίος θεσπίστηκε για την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και έμπορους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους ζήτησε σήμερα Παρασκευή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Στοιχεία για την κίνηση και το αποθεματικό του Λογαριασμού υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, ο οποίος θεσπίστηκε για την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και έμπορους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους ζήτησε σήμερα Παρασκευή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Σε επιστολή της η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι αν και ο εμπορικός κόσμος χαιρέτισε την καθιέρωση του ειδικού λογαριασμού, που ήρθε να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα και να καλύψει μία χρόνια αδικία κατά των ανθρώπων του ελεύθερου επαγγέλματος, έναντι των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο με Υπουργική Απόφαση καθιερώθηκε εισοδηματικό τεκμήριο υπαγωγής μόνο για τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες αλλά όχι για τους εμπόρους και τους λοιπούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, για τους οποίους ο νόμος απαιτεί πλήρη διακοπή (άρα και πλήρη διευθέτηση των οφειλών) και αυστηρά κριτήρια, προκειμένου να λάβουν το σχετικό βοήθημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΣΕΕ, ελάχιστοι δικαιούχοι της συγκεκριμένης κατηγορίας παίρνουν αυτό το επίδομα αν και στο λογαριασμό και άνεργοι έμποροι μένουν ακάλυπτοι και αβοήθητοι μόλις κλείσουν την επιχείρησή τους, παρότι έχουν αποτεθεί από το υστέρημα των τους πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ στον ειδικό λογαριασμό.
Για το λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ ζήτησε από τον κ. Διοικητή να της γνωστοποιήσει το συντομότερο δυνατόν την κίνηση του λογαριασμού για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ήτοι τα έσοδα και τα έξοδά του, την χρονική εξέλιξη των χρηματικών του διαθεσίμων, τον αριθμό των συναδέλφων μας που έχουν λάβει το επίδομα, τις τυχόν δαπάνες που έχουν καλύψει τα διαθέσιμά του, καθώς και ποια είναι τα αδιάθετα υπόλοιπα που έχουν σωρευθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Τέλος, αναφορικά με τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης από τον ΟΑΕΕ στους «ανασφάλιστους» εμπόρους, η ΕΣΕΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους εκπροσώπους της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
- Drone Strike Hits British RAF Base in Cyprus
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442