Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο
Σταθερή σε επίπεδα ρεκόρ, στο 12,2%, και υψηλότερα των προβλέψεων των ειδικών, παρέμεινε η ανεργία τον Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη, αμετάβλητη από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat. Ο αριθμός των ανέργων έφτασε στην ευρωζώνη τους 19,447 εκατ. Τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των κρατών-μελών κρατά η Ελλάδα με ποσοστό ανεργίας 27,6% και ακολουθεί η Ισπανία (26,6%). Επικίνδυνο ρεκόρ που επίσης κρατά η Ελλάδα είναι η ανεργία στους νέους με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 57,3%.
Σταθερή στο επίπεδο-ρεκόρ του 12,2% παρέμεινε η ανεργία το Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη, αμετάβλητη από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Ο αριθμός των ανέργων έφτασε στην ευρωζώνη τους 19,447 εκατ.
Τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των κρατών-μελών κρατά η Ελλάδα με ποσοστό ανεργίας 27,6% και ακολουθεί η Ισπανία (26,6%). Επικίνδυνο ρεκόρ που επίσης κρατά η Ελλάδα είναι η ανεργία στους νέους με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 57,3%.
Ενδεικτικό της δυσκολίας η όποια βελτίωση των οικονομικών δεικτών να περάσει στην πραγματική οικονομία, είναι ότι οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν υποχώρηση της ανεργίας στο 12%. Το Σεπτέμβριο του 2012 το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνης είχε διαμορφωθεί στο 11,6%.
Στην ΕΕ των 28 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 11,0%, επίσης σταθερή σε σύγκριση με τον Αύγουστο, από 10,6% το Σεπτέμβριο του 2012.
Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το Σεπτέμβριο του 2013, συνολικά 26,872 εκατ. άνδρες και γυναίκες ήταν άνεργοι στην ΕΕ των 28, εκ των οποίων οι 19,447 εκατ. στην Ευρωζώνη.
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2013 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 61.000 άτομα στην Ε.Ε. και κατά 60.000 άτομα στην Ευρωζώνη. Σε ετήσια βάση, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 978.000 στην Ε.Ε. και κατά 996.000 στην Ευρωζώνη.
Τη θλιβερή πρωτιά κρατά η Ελλάδα
Μεταξύ των κρατώ-μελών, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (27,6% τον Ιούλιο του 2013) και την Ισπανία (26,6%), ενώ τα χαμηλότερα στην Αυστρία (4,9%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (5,9%).
Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, η ανεργία αυξήθηκε σε 16 κράτη μέλη, υποχώρησε σε 11 και παρέμεινε σταθερή στη Τσεχία.
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κύπρο (από 12,7% σε 17,1%) και στην Ελλάδα (από 25,0% σε 27,6% μεταξύ Ιουλίου 2012 και Ιουλίου 2013).
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Λετονία (από 15,6% σε 11,3% από το β΄ τρίμηνο του 2012 στο β΄ τρίμηνο του 2013) και στην Εσθονία (από 10,0% στο 8,3% μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2013).
Επικίνδυνα υψηλή η ανεργία στους νέους
Η ανεργία των νέων τον Σεπτέμβριο του 2013 έφτασε τα 5,584 εκατ. άτομα (κάτω των 25) στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 3,548 εκατ. στην Ευρωζώνη.
Το Σεπτέμβριο του 2013 η ανεργία των νέων έφτασε το 23,5% στην ΕΕ και το 24,1% στην Ευρωζώνη σε σύγκριση με 23,1% και 23,6% αντίστοιχα το Σεπτέμβριο του 2012.
Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (57,3% τον Ιούλιο του 2013), Ισπανία (56,5%) και την Κροατία (52,8% το γ΄ τρίμηνο), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,7%) και την Αυστρία (8,7%).
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας