Παρουσιάζονται τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.
Τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα χορηγείται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας θα μιλήσει στις 11:00 σε ημερίδα των Διαρκών Επίτροπων Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Στήριξη των οικονομικά αδυνάτων – ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θεσπίσθηκε με το Ν.4093/2012 και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης.
Το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά την 1η Ιανουαρίου 2014 σε δύο περιοχές της χώρας με συγκεκριμένα δυσμενή χαρακτηριστικά, ενώ αναμένεται η γενίκευση της εφαρμογής του μόλις ολοκληρωθεί η πιλοτική της φάση.
Το πρόγραμμα θα συνδυάζει την οικονομική ενίσχυση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού και θα συμπληρώνει το αρχικό εισόδημα των δικαιούχων ώστε αυτό να μην υπολείπεται ενός καθορισμένου ορίου.
Οι όροι χορήγησης θα αποσαφηνισθούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση τις επόμενες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442