
Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νοτίως της Πελοποννήσου
Eυρείας κλίμακας επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασε η θαλαμηγός με τους 73 αλλοδαπούς από τη Συρία. Το σκάφος είχε μείνει από καύσιμα νότια της Πύλου και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε από ιταλικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Μεσσηνίας.
Eυρείας κλίμακας επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασε η θαλαμηγός με τους 73 αλλοδαπούς από τη Συρία.
Το σκάφος είχε μείνει από καύσιμα νότια της Πύλου και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε από ιταλικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Μεσσηνίας.
Από τους μετανάστες, οι 44 είναι άνδρες, 11 γυναίκες και 18 παιδιά.
Μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν κουβέρτες και τρόφιμα, ενώ για προληπτικούς λόγους ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης.
Με τη βοήθεια μεταφραστή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής και διεξάγεται προανάκριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ιντερνετικοί επικριτές έχουν κάνει άπλετο κακό στον Μπάρι Κίογκαν
- Παναγιώτης Δουδωνής: Στο πλευρό των κτηνοτρόφων «για επιβίωση και αξιοπρέπεια»
- Πάσχα με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες «βλέπει» ο Γιάννης Καλλιάνος
- Τραμπ-Πούτιν: Όταν η Ουάσιγκτον «μιλά τη γλώσσα» της Μόσχας – Το πανομοιότυπο λεξιλόγιο… δύο πολέμων
- Ένας συμπατριώτης του Κλοπ για τον πάγκο της Λίβερπουλ
- Τρεις καταγγελίες «έβαλαν» χειροπέδες στον Γιώργο Τσαγκαράκη – Οι πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
- Χρίστος Αντωνιάδης: Αποκαλύπτει αν υπήρξε ζευγάρι με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στους «Δύο Ξένους»
- LIVE: Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442