Μακελειό εν ώρα προσευχής σε σουνιτικό τέμενος του Ιράκ
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν από έκρηξη δύο βομβών σε σουνιτικό τζαμί στο βόρειο Ιράκ, έγινε γνωστό από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας καθώς και από νοσοκομειακή πηγή.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη δύο βομβών σε σουνιτικό τζαμί στο βόρειο Ιράκ, έγινε γνωστό από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας καθώς και από νοσοκομειακή πηγή.
Οι βόμβες, οι οποίες ήταν κρυμμένες σε συσκευές κλιματισμού, εξερράγησαν όταν οι πιστοί είχαν φθάσει στο τζαμί της Αλ Αγκάα, σε απόσταση περίπου 15χλμ νότια της Σαμάρα (110χλμ βόρεια της Βαγδάτης), για τις προσευχές της Παρασκευής.
Τα επεισόδια βίας στο Ιράκ στοίχισαν τη ζωή σε 804 ανθρώπους τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, δίνοντας στην δημοσιότητα έναν απολογισμό που εντείνει τους φόβους περί επανόδου της χώρας στις ημέρες της θρησκευτικού χαρακτήρα σφαγής της περιόδου 2006-2007.
Οι αριθμοί -804 νεκροί και 2.030 τραυματίες- αν και χαμηλότεροι από αυτούς του Ιουλίου, κατά την διάρκεια του οποίου είχαν καταμετρηθεί 1.057 νεκροί, επιβεβαιώνουν την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας και την επιστροφή σε ένα επίπεδο βίας που η χώρα είχε να βιώσει πέντε χρόνια.
Ειδικοί και διπλωμάτες καλούν την κυβέρνηση του Ιράκ, η οποία ελέγχεται από τους σιίτες, να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για να κατευνάσει την οργή των σουνιτών, οι οποίοι βρίσκονταν στην εξουσία επί των ημερών του Σαντάμ Χουσέιν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι πως μονοπωλεί όλη την εξουσία και προβαίνει σε σωρεία αυθαίρετων συλλήψεων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας