Αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας συμπλοκής μεταξύ της ομάδας των ακροδεξιών και της παρέας του Παύλου Φύσσα στην Π.Τσαλδάρη δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν στο σημείο πριν καν αρχίσουν τα επεισόδια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επισήμως έχει δηλώσει η αστυνομία.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. επιμένει η εκδοχή ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο της συμπλοκής, μετά τη δολοφονική επίθεση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Πέμπτης, αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής στην Αμφιάλη, ο οποίος έχει καταθέσει στην αστυνομία, δήλωσε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ βρισκόταν στο σημείο πριν καν αρχίσει η συμπλοκή.

Ο κ. Γιάννης περιέγραψε με λεπτομέρειες τις κινήσεις της ομάδας ΔΙΑΣ και όπως είπε συνομίλησε με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι μετά το τέλος του επεισοδίου τού ζήτησαν να προσέλθει να καταθέσει στην αστυνομία ότι εκείνοι ήταν μόνο τέσσερις και οι ακροδεξιοί 30.

Όπως είπε, ο ίδιος και η γυναίκα του βρίσκονταν στο σημείο πριν από την συμπλοκή και παρακολούθησαν τα γεγονότα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η σύζυγός του μίλησε με τον Παύλο Φύσσα πριν από τη συμπλοκή, κι ενώ η ομάδα των 30 ακροδεξιών βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κοντά.

Η γυναίκα ρώτησε τον 34χρονο εάν η ένταση υπάρχει για τον αγώνα του Ολυμπιακού και ο Παύλος Φύσσας τής απάντησε: «Όχι, κυρία, είναι από τη Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας είπε πως στη συνέχεια, παρουσία της αστυνομίας, ένας φίλος του Παύλου Φύσσα «έφαγε πολύ ξύλο», αλλά κατάφερε να διαφύγει και ο 34χρονος έλεγε στους άλλους από την παρέα να φύγουν. Όταν έγινε η επίθεση εναντίον του, «είχε μείνει μόνος του» δήλωσε ο κ. Γιάννης.

Τα 30 άτομα με τις μαύρες μπλούζες «λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχε καθόλου αστυνομία εκεί» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Παρθένης μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης επανέλαβε την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ενώ ο 34χρονος είχε ήδη τραυματιστεί θανάσιμα από το δράστη.

Ο κ. Παρθένης υπογράμμισε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας, επικαλούμενος την άμεση σύλληψη του δράστη.

Ερωτηθείς για τις μαρτυρίες που αναφέρουν ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε ότι μπορεί να λέγονται διαφορετικά πράγματα από ανθρώπους που είτε δεν βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής, είτε στα πλαίσια ψυχολογικής φόρτισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας