Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη – Ομολόγησε ο δράστης

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη – Ομολόγησε ο δράστης

Ένας 45χρονος που ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση. Έρευνα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. Προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε ο 45χρονος. Συνελήφθη η σύζυγος του 45χρονου και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης ης Χρυσής Αυγής Πειραιά. Την Πέμπτη το πρωί η κηδεία του Παύλου Φύσσα στο νεκροταφείο Σχιστού.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Η κηδεία του Παύλου Φύσσα θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στις 11 στο νεκροταφείοΣχιστού.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίο βρέθηκε βρέθηκε ένα μαχαίρι, ομολόγησε την πράξη του.

Ο 45χρονος άνδρας οδηγήθηκε το βράδυ στον εισαγγελέα Πειραιά από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί.. Βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Τρεις ακόμη συλληφθέντες -που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα- αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν: Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τη Νίκαια και στο Σταθμό Λαρίσης. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Συνελήφθη, επίσης, η σύζυγος του 45χρονου για ψευδορκία, καθώς και άλλη μία γυναίκα -συγγενικό της πρόσωπο- και ο υπεύθυνος τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, μετά από έρευνα της αστυνομίας. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) βρίσκονταν με την παρέα του στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. {{{ map }}}

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ομάδα ατόμων με μαύρες μπλούζες και του επιτέθηκαν.

Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο, διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, σταμάτησε και τότε ο οδηγός βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Νωρίτερα, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 17:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η γυναίκα του 45χρονου μετέφερε πτυσσόμενα γκλομπ και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του προέδρου της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, έπειτα από τηλεφώνημα του συζύγου της λίγο μετά το συμβάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του 45χρονου είναι ταμίας Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει: «Συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και άλλη μια ημεδαπή, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη».

«Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ».

Τι λέει ο πατέρας του θύματος για τα γεγονότα

Ο πατέρας του θύματος, πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με έντονη δράση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δήλωσε ότι τού είπαν πως ο γιος του με κανα – δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».

Σημείωσε, ακόμη, πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του από την καφετέρια, τον κυνήγησαν και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.

Σύμφωνα με τον πατέρα του του 34χρονου, ξαφνικά είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα στην Π.Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στη καρδιά τον 34χρονο. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα».

Ο πατέρας του 34χρονου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος, ο γιος του υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη.

Κατήγγειλε, ακόμη, πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση τη πληροφόρηση που έχει, και αναφέρθηκε σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας πως όταν η κοπέλα του γιου του, τούς ζήτησε να βοηθήσουν τα παιδιά γιατί τα κυνηγάνε, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τής απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Όπως σημειώνει το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση για ασθενοφόρο ελήφθη στις 00:06. Ένα λεπτό αργότερα το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο στις 00:25, «πράγμα που σημαίνει πως ο πραγματικός χρόνος ήταν 18 λεπτά και όχι 45 ή 30 που αναφέρθηκε» αναφέρει το ΕΚΑΒ.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο, ενώ άτομο που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες και πως όταν αποχωρούσε είδε μια κοπέλα να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον», δείχνοντας τον δράστη, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.

Διαβάστε αναλυτικά:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο