
Σκανδιναβικές εφημερίδες υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία και τον Guardian
Την ανησυχία τους για το μέλλον ελευθεροτυπίας στη Βρετανία, αλλά και ευρύτερα, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον οι αρχισυντάκτες τεσσάρων μεγάλων σκανδιναβικών εφημερίδων, μετά την κυβερνητική παρέμβαση στη βρετανική εφημερίδα Guardian, για την υπόθεση του Σνόουντεν, καθώς και την κράτηση του Ντέιβιντ Μιράντα.
Την ανησυχία τους για το μέλλον ελευθεροτυπίας στη Βρετανία, αλλά και ευρύτερα, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον οι αρχισυντάκτες τεσσάρων μεγάλων σκανδιναβικών εφημερίδων, μετά την κυβερνητική παρέμβαση στη βρετανική εφημερίδα Guardian, για την υπόθεση του Σνόουντεν, καθώς και την κράτηση του Ντέιβιντ Μιράντα.
Η κράτηση του Ντέιβιντ Μιράντα αποτελεί απειλή στην ελευθεροτυπία, υπογραμμίζουν οι σκανδιναβοί αρχισυντάκτες και καλούν τον Ντέιβιντ Κάμερον να αποκαταστήσει την υπόληψη της Βρετανίας.
Πρόκειται για τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων Politiken (Δανία), Dagens Nyheter (Σουηδία), Aftensposten (Νορβηγία) και Helsingin Sanomat (Φινλανδία).
Στην κοινή ανοιχτή επιστολή τους, οι αρχισυντάκτες των τεσσάρων εφημερίδων επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες ενέργειες αξιωματούχων της κυβέρνησής σας εναντίον συναδέλφων μας στον Guardian μας προκαλούν έκπληξη και μας ανησυχεί βαθιά που ένας σθεναρός υποστηρικτής της δημοκρατίας και του ελεύθερου διαλόγου, όπως η Βρετανία, χρησιμοποιεί την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να νομιμοποιήσει κάτι που ουσιαστικά αποτελεί παρενόχληση τόσο της εφημερίδας όσο και ατόμων που συνδέονται με αυτήν».
Η κράτηση τουτ Ντέιβιντ Μιράντα αποτελεί απειλή για την ελευθεροτυπία, λένε ευρωπαίοι αρχισυντάκτες
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442