Τελέστηκαν οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Νέα Ζηλανδία
Οι πρώτοι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου τελέστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας, τη Δευτέρα πραγματοποιούνται συνολικά 31 γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου σε όλη τη χώρα.
Οι πρώτοι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου τελέστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων.
Η Νέα Ζηλανδία έγινε η 14η χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας, τη Δευτέρα πραγματοποιούνται συνολικά 31 γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου σε όλη τη χώρα.
Τον Απρίλιο, το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ψήφισε νομοσχέδιο που αναγνώριζε τους γάμους ομοφυλοφίλων.
Στο Ουέλινγκτον ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου οι Αυστραλοί Πολ Μακάρθι και Τρεντ Κάντλερ, οι οποίοι είχαν κερδίσει διαγωνισμό του Οργανισμού Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, με έπαθλο ένα ταξίδι στη χώρα για το γάμο τους.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε ενώπιον συγγενών και φίλων αλλά και δημοσιογράφων.
Ο Μακάρθι δήλωσε ευτυχής που στο γάμο παραβρέθηκαν τα μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι έτσι «αρκετοί άνθρωποι βλέπουν ότι δεν έχουμε κέρατα, δεν είμαστε φρικιά και ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν από την ισότητα στο γάμο… Είμαστε ευτυχισμένοι και θέλουμε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάται».
Το ζευγάρι, πάντως, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο είχε πρόσφατα καταψηφιστεί στην Αυστραλία.
Περίπου 1.000 ομόφυλα ζευγάρια από την Αυστραλία σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία για να παντρευτούν.
Ο γάμος αυτών των ζευγαριών δεν θα αναγνωρίζεται νομικά στη χώρα τους, ωστόσο, όπως δηλώνει ο Πολ ΜακΆρθουρ «πρόκειται για ένα ιστορικά και προσωπικά σημαντικό βήμα για μας».
Ανάμεσα στα πρώτα ζευγάρια που παντρεύτηκαν ήταν η Τας Βιτάλι και η Μελίσα Ρέι στο Όκλαντ. «Ο κόσμος παραμένει ένα επικίνδυνο και ακόμα και θανατηφόρο μέρος για τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους και τους διεμφυλικούς (τρανς)» είπε ο ιερέας Ματ Τιτλ που τέλεσε τον γάμο.
«Δόξα τω Θεώ που αυτό δεν είναι αλήθεια στην Νέα Ζηλανδία. Όλα τα είδη αγάπης είναι ιερά» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442