Δεκάδες νεκροί σε νέες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αγορές και εμπορικές οδούς στη Βαγδάτη είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 60, ανέφεραν ιατρικές πηγές και στελέχη της ιρακινής αστυνομίας.
Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αγορές και εμπορικές οδούς στη Βαγδάτη είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 60, ανέφεραν ιατρικές πηγές και στελέχη της ιρακινής αστυνομίας.
Οι επιθέσεις αυτού του είδους έχουν κλιμακωθεί στο Ιράκ από τις αρχές της χρονιάς. Τον Ιούλιο σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι, σε έναν απολογισμό που ήταν ο βαρύτερος από το 2008, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Τουλάχιστον τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε τέσσερις συνοικίες της πρωτεύουσας του Ιράκ.
Οι νέες επιθέσεις σημειώνονται οκτώ ημέρες μετά τις συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα σε συνοικίες όπου κατοικούν μέλη της σιιτικής πλειονότητας στην Βαγδάτη και στο νότιο Ιράκ με τουλάχιστον 60 νεκρούς.
Εξάλλου δύο εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή Μουκνταντίγια, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, καθώς μετέφεραν εκρηκτικά με δύο φορτηγά.
Ακόμη, ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης δολοφονήθηκαν από άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Φαλούτζα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ δύο πρόσωπα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας στο Χάνακιν, στο ανατολικό Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442