
Υπογράφεται η συμφωνία με την αγορά για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Τη συμφωνία για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1η Αυγούστου, θα υπογράψουν σήμερα Παρασκευή οι συναρμόδιοι υπουργοί με εκπροσώπους της αγοράς.
Τη συμφωνία για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1η Αυγούστου, θα υπογράψουν σήμερα, Παρασκευή οι συναρμόδιοι υπουργοί με εκπροσώπους της αγοράς.
Τη συμφωνία θα υπογράψουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς και οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Όπως έχει ανακοινωθεί, στις επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές, θα απονέμεται ειδικό σήμα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι τιμές μειώθηκαν.
Ο έλεγχος θα γίνεται με τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών προ της μείωσης του ΦΠΑ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τόνισε ότι δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις για να συμμετάσχουν στη συμφωνία, αλλά και ότι θα τιμωρούνται όσοι δεν την τηρούν.
Ο κ. Σκορδάς προειδοποίησε ότι από την 1η Αυγούστου οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΥΠΟΙΚ θα είναι πολύ έντονοι στις τουριστικές περιοχές. «Θα υπάρχει προσδιορισμός ελαχίστων ορίων για να πάρει κάποιος αυτό το σήμα, θα υπάρχει λογική κινητροδότησης, και θα υπάρξει τιμωρία σε όποιον μπει (στη συμφωνία) και δεν την τηρήσει. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» διεμήνυσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442