
Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τη δόση, λέει η Κομισιόν
Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμά η Κομισιόν ότι θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν. Για να ικανοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η κυβέρνηση θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε περαιτέρω νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις, είπε.
Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμά η Κομισιόν ότι θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν.
Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή. «Καλωσορίζουμε την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου θα εφαρμοστούν οι συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις», σημείωσε.
Ερωτηθείς εάν με την έγκριση του πολυνομοσχεδίου έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Σ. Ο’ Κόνορ απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα οι υπηρεσίες της Κομισιόν να αναλύσουν προσεκτικά την υιοθέτηση του πολυνομοσχεδίου.
Πρόσθεσε, δε, ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσει σε περαιτέρω νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις και αποφάσεις.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η τρόικα θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις προς τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση της δόσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τον Ιούλιο αναμένεται να εκταμιευθούν 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Τα 2,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) και 1,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επιστροφή κερδών από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
- Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα
- Τα έντομα μπαίνουν (και) στο ελληνικό μενού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442