Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από την ύφεση το 2014, εκτιμά η Allianz Group

Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από την ύφεση το 2014, εκτιμά η Allianz Group

Αισιοδοξία ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση είναι δυνατή το 2014 εφόσον υλοποιηθούν μια σειρά από προαπαιτούμενα, αλλά και την εκτίμηση ότι με το πραγματικό άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων το ΑΕΠ μπορεί να ενισχυθεί κατά 3-7%, εξέφρασε ο επικεφαλής αναλυτής της Allianz Group.«Οι ενδείξεις είναι ισχυρές πως το 2013 θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό» είπε, ζητώντας ωστόσο επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, κυρίως σε ότι αφορά το Δημόσιο και το φορολογικό.

Την αισιοδοξία του ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση είναι δυνατή το 2014 εφόσον υλοποιηθούν μια σειρά από προαπαιτούμενα, αλλά και την εκτίμηση ότι με το πραγματικό άνοιγμα συγκεκριμένων αγορών και επαγγελμάτων το ΑΕΠ μπορεί να ενισχυθεί κατά 3-7%, εξέφρασε ο Michael Heise, επικεφαλής αναλυτής της Allianz Group, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Οι ενδείξεις είναι ισχυρές πως το 2013 θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό» ανέφερε.

Ωστόσο, ο κ. Heise τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων για να καταστεί υλοποιήσιμο το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους τον έλεγχο των δαπανών υγείας, την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη δημιουργία περιουσιολογίου και την ενίσχυση της αυτοτέλειας και της επάρκειας των εισπρακτικών μηχανισμών.

Επιπλέον σημείωσε ότι, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης με την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, την πάταξη της διαφθοράς, καθώς και τον περιορισμό του διοικητικού κόστους και των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Επιπλέον, ο οικονομολόγος της Allianz, αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα είναι διαχειρίσιμο, εφόσον μέχρι το 2025 το κόστος του κρατικού δανεισμού θα κινείται με επιτόκιο 3,7% και η χώρα θα εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης 2,2%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι «ως κλειδί για την ανάσχεση της ύφεσης στην Ευρωζώνη και ειδικά στο νότο, θα λειτουργήσουν οι πολιτικές εξυγίανσης των τραπεζών».

«Η παροχή ρευστότητας αποτελεί απαραίτητο όρο για να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον διεθνή ανταγωνισμό» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο