
Eurobank : Υπογράφει σήμερα με ΤΧΣ για ΤΤ και Proton
Δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton θα υπογράψουν σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η Διοίκησης της Eurobank. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκλήρωσε την διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε προχθές να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank. […]
Δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton θα υπογράψουν σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η Διοίκησης της Eurobank.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ολοκλήρωσε την διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε προχθές να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.
Στη διαγωνιστική διαδικασία για το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έλαβαν μέρος οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς, μέσω της Γενικής Τραπέζης. Η Goldman Sachs ενέργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ και αξιολόγησε τις προσφορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή της πωλήσεως του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank έγινε με κριτήρια που έθεσε η τρόικα και δεν είχαν αμιγώς σχέση με το τίμημα που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ, δάνεια ύψους 7,1 δισ. ευρώ, καταθέσεις 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και ομόλογα του EFSF αξίας 4 δισ. ευρώ. Εκτιμάται δε πως η εξαγορά του θα καταστήσει ακόμη πιο ελκυστική την Eurobank, η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί μερικώς το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Μνημονίου η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΔΟΑΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανασύνδεσης του πυρηνικού σταθμού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ζαπορίζια
- Super League: Η βαθμολογία μετά την 17η αγωνιστική (pic)
- Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Ανάσα για τους Περιστεριώτες στο Πανθεσσαλικό
- LIVE: Μπράιτον – Μπόρνμουθ
- Έτος καταστροφής το 2025 για τα κρυπτονομίσματα
- «Κατηγορώ τον Ντόναλντ Τραμπ»: Στο νοσοκομείο ο Πιρς Μόργκαν μετά από πτώση – Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου
- Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
- Γροιλανδία: Η Δανία ζητά από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση της άμυνάς της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)






































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442