Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και για τους άλλους δραπέτες των Τρικάλων

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και για τους άλλους δραπέτες των Τρικάλων

Ένας εκ των καταζητούμενων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, είναι μεταξύ των νεκρών κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας. Ο δεύτερος άνδρας είναι συγγενής του, δραπέτης κι αυτός από άλλες φυλακές. Από την ώρα της συμπλοκής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή, θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι δραπέτες.

Ένας εκ των καταζητούμενων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, είναι τελικά μεταξύ των νεκρών κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο δεύτερος άνδρας είναι συγγενής του, δραπέτης κι αυτός από άλλες φυλακές, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ πενταετίας για ληστείες και άλλα αδικήματα και φαίνεται να έπαιξε ρόλο οργανωτή στην απόδραση των 11 από τα Τρίκαλα τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ένας από τους νεκρούς της συμπλοκής είναι ο 25χρονος Λίκα Έντισον, ο οποίος δήλωνε εργάτης και είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.

Από την ώρα της συμπλοκής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή, θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι δραπέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των νεκρών βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκονται πλέον σε κλοιό και οι άλλοι τέσσερις καταζητούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριο Κόλα. Ήδη στην περιοχή έχει εξαπολυθεί ευρύτατη επιχείρηση για τον εντοπισμό τουλάχιστον των δύο από αυτούς, που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων.

Ο κλοιός έσφιγγε πάντως για τους δραπέτες τις τελευταίες ημέρες, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση με τη συνδρομή εξελιγμένων μέσων εντοπισμού, όπως οι θερμικές κάμερες. Οι διωκτικές αρχές είχαν εστιάσει στην περιοχή και αναζητούσαν με κάθε μέσο τους κακοποιούς.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι δραπέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο