Κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο καταγράφηκε στο νομό Σερρών
Ηλικιωμένος κάτοικος του δήμου Εμμανουήλ Παππά στο νομό Σερρών εκτέθηκε στον ιό της λύσσας έπειτα από δάγκωμα σκύλου. Η εμφάνιση της ασθένειας μπορεί πάντως να αποτραπεί και μετά την έκθεση, αρκεί να χορηγηθεί έγκαιρα αντιλυσσικός ορός (αντισώματα κατά του ιού) και αρκετές δόσεις αντιλυσσικού εμβολίου.
Ηλικιωμένος κάτοικος του δήμου Εμμανουήλ Παππά στο νομό Σερρών εκτέθηκε στον ιό της λύσσας έπειτα από δάγκωμα σκύλου.
Όπως διευκρίνισαν επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, η ασθένεια δεν διαγνώστηκε στον ίδιο τον ηλικιωμένο -ο ιός της λύσσας συνήθως ανιχνεύεται με εξέταση του εγκεφάλου μόνο μετά θάνατον.
Ο ιός ανιχνεύθηκε ωστόσο στον ίδιο τον σκύλο, ο οποίος βρέθηκε και θανατώθηκε.
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου του χορηγείται η κατάλληλη αγωγή.
Η εμφάνιση λύσσας μπορεί να αποτραπεί ακόμα και μετά την έκθεση στον ιό, αρκεί να χορηγηθεί έγκαιρα αντιλυσσικός ορός (αντισώματα κατά του ιού) και αρκετές δόσεις αντιλυσσικού εμβολίου.
Ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνση Σερρών, Λεωνίδας Βαρούδης, δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα ανησυχίας».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας