
Εκδίκαση αγωγής εντός εννέα μηνών, αλλιώς απόλυση για τους συμβασιούχους
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη, η κατάργηση των δικαστικών προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων, που επέτρεπαν στους συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα ισχύει εφόσον η κύρια αγωγή δεν εκδικάζεται εντός εννέα μηνών.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη, η κατάργηση των δικαστικών προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων, που επέτρεπαν στους συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα ισχύει εφόσον η κύρια αγωγή δεν εκδικάζεται εντός εννέα μηνών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.
Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός εννέα μηνών.
Σε ερώτηση αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».
Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 θα πραγματοποιηθεί και Υπουργικό Συμβούλιο.
Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκάλεσε, όπως δήλωσε νωρίτερα, όχι ένα σχέδιο από τον κ. Μανιτάκη, αλλά «ένα σχέδιο που έλαβε από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης», που προέβλεπε την έξοδο χιλιάδων συμβασιούχων, κυρίως των ΟΤΑ, που έχουν επιστρέψει μετά από προσωρινές διαταγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα πρώτα τιμολόγια ρεύματος για το 2026 – Ποιες είναι οι χρεώσεις
- Fitness trends: Αυτές είναι οι τάσεις του 2026
- Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
- Αλκοτέστ και για τα πατίνια
- Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα υγείας
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)































![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442