
Έσοδα 14 δισ. δολαρίων πέτυχαν 25 διαχειριστές hedge funds το 2012
Οι 25 διαχειριστές επενδυτικών ταμείων αντιστάθμισης κινδύνων (hedge fund managers) με τα μεγαλύτερα εισοδήματα εισέπραξαν πέρυσι το ποσό των 14 δισ. δολαρίων από αμοιβές και κέρδη δικών τους επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τα έσοδα 22 δισ. δολαρίων που είχαν το 2010 και είναι το χαμηλότερο από το 2008.
Οι 25 διαχειριστές επενδυτικών ταμείων αντιστάθμισης κινδύνων (hedge fund managers) με τα μεγαλύτερα εισοδήματα εισέπραξαν πέρυσι το ποσό των 14 δισ. δολαρίων από αμοιβές και κέρδη δικών τους επενδύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το ποσό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τα έσοδα 22 δισ. δολαρίων που είχαν το 2010 και είναι το χαμηλότερο από το 2008, όταν τα περισσότερα μεγάλα hedge funds κατέγραψαν ζημίες.
Επικεφαλής στη λίστα των 25 διαχειριστών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις με 2,2 δισ. δολάρια είναι ο Ντέιβιντ Τέπερ, ο οποίος διαχειρίζεται την επενδυτική εταιρία Appaloosa με κεφάλαια 15 δισ. δολάρια.
Το ταμείο Appaloosa ήταν μεταξύ των hedge funds με τις καλύτερες αποδόσεις πέρυσι, επιτυγχάνοντας κέρδη 30% (μετά τις προμήθειες) για τους πελάτες του, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.
Το εισόδημα του κ. Τέπερ ήταν υπερεκατονταπλάσιο από τα 21 εκατ. δολάρια που κέρδισε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλακφέιν, το πιο ακριβοπληρωμένο τραπεζικό στέλεχος.
Ο Στίβεν Κοέν, του οποίου το ταμείο SAS Capital βρίσκεται στο επίκεντρο μίας μακρόχρονης έρευνας για εσωτερική πληροφόρηση, βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας με έσοδα 1,4 δισ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από το ποσό των 616 εκατ. δολαρίων που συμφώνησε με τις εποπτικές αρχές να πληρώσει στο πλαίσιο σχετικού διακανονισμού που έγινε.
Η μέση απόδοση για τους επενδυτές των hedge funds ήταν 6,4% το 2012.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442