Νέα κέντρα κράτησης μεταναστών σχεδιάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.
Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η
αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα
από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία
κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.
Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.
Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
- Λιγότερος φόρος για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων – Για τα εισοδήματα του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442