Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής Συνάντηση Ρομποτικής από τον Όμιλο ΔΟΜΗ

Διεθνής Συνάντηση Ρομποτικής από τον Όμιλο ΔΟΜΗ

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημερών αναδείχθηκαν ο Θαλής και η Αιμιλία, τα δύο σύγχρονα ρομποτάκια, που «επιστρατεύτηκαν» από τον Όμιλο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ για τις ανάγκες της τετραήμερης ευρωπαϊκής συνάντησης του προγράμματος Robgap στην Αθήνα και τη διοργάνωση επίδειξης και ανοιχτής συζήτησης ως παράλληλης δράσης από το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημερών αναδείχθηκαν ο Θαλής και η Αιμιλία, τα δύο σύγχρονα ρομποτάκια, που «επιστρατεύτηκαν» από τον Όμιλο Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ για τις ανάγκες της τετραήμερης ευρωπαϊκής συνάντησης του προγράμματος Robgap στην Αθήνα και τη διοργάνωση επίδειξης και ανοιχτής συζήτησης ως παράλληλης δράσης από το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Με θέμα τη χρήση της ρομποτικής στην εκπαίδευση ενηλίκων και την ταυτόχρονη ανάδειξή της ως μέσου για την κάλυψη του χάσματος των γενεών, στελέχη εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως την Ιταλία, την Τουρκία, τη Λιθουανία, τη Λετονία κ.ά., βρέθηκαν στην Ελλάδα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να προωθήσουν δυναμικά τις προτεραιότητες του προγράμματος Robgap – Robots for intergeneration Gap.
Σπουδαστές των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ έλαβαν μέρος σε ένα πρωτότυπο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με τη χρήση των ελληνικών μικρών ρομπότς «Θαλής» και «Αιμιλία» στον παιδικό σταθμό «Πρωτοβαδίσματα», στην Αθήνα.

Με την υποστήριξη των εξαιρετικών παιδαγωγών του παιδικού σταθμού, της διευθύντριας σπουδών του Τομέα Προσχολικής Αγωγής του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ κας Έλενας Χατζηγιαννάκη, Ιταλών και άλλων συναδέλφων, οι σπουδαστές, αλλά και οι λιλιπούτειοι φίλοι τους, είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα ρομποτάκια και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό και τις σημαντικές γνώσεις κυκλοφοριακής αγωγής, που αποκόμισαν.

Η συμμετοχή γονέων, παππούδων και γιαγιάδων των παιδιών, ανέδειξαν τις ατελείωτες δυνατότητες που παρέχει η δημιουργική εκπαίδευση στην κάλυψη του χάσματος γενεών. Έτσι, με την βοήθεια των παιδαγωγών και την συνεργασία των ειδικών στα ρομπότ, οι μικροί μας φίλοι και οι συγγενείς τους, εκπαιδεύτηκαν από κοινού στην κυκλοφοριακή αγωγή. Η δράση αυτή, εκτός από την καθεαυτού εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, έφερε σε επαφή τους συμμετέχοντες με τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες, τους διασκέδασε και κατάφερε να γεφυρώσει – μέσα από την εκπαιδευτική συνύπαρξη – το χάσμα της πρώτης με την τρίτη γενιά.

Σταθερά πρωτοπόρο το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ υποστήριξε τη διεθνή συνάντηση με την παραχώρηση των σύγχρονων υποδομών του, ενώ διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια ως παράλληλη δράση μία πρωτότυπη Ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τα ρομπότς και το χάσμα γενεών». «Παθιασμένοι» επιστήμονες και ερευνητές έδωσαν το δικό τους στίγμα γύρω από τις νέες εξελίξεις στη ρομποτική και ανέδειξαν τις νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους επιστημονικούς κλάδους.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας προβλήθηκαν video γύρω από την εκπαιδευτική χρήση των ρομπότ ενώ έλαβε χώρα και επίδειξη των ρομπότ «Θαλής» και «Αιμιλία», που έχουν προγραμματίσει από σπουδαστές πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, μαζί με άτομα διαφόρων ηλικιών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους ενάντια στο χάσμα των γενεών.

Την ίδια ημέρα, οι ΣΕΦ του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχαν και αυτοί στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, με τη διοργάνωση γεύματος γευσιγνωσίας γύρω από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, για τους ευρωπαίους φιλοξενούμενους.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RobGap στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος των παιδιών και της τρίτης ηλικίας μέσα από τη χρήση της ρομποτικής στην εκπαίδευσης και για 4 ημέρες το Μάρτιο η «καρδιά» του προγράμματος «χτύπησε» στην Αθήνα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΟΜΗ, οι σπουδαστές και σπουδάστριες του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες και αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ξένη δημοσίευση

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024